Newsletter iarnă 2019-2020

Sezonul 2020 este deja la orizont … și a trecut un an de la ultimul buletin informativ! Ne cerem scuze pentru această tăcere lungă… nu înseamnă că nu am avut nimic de spus, doar că am preferat să petrecem timpul afară decât în ​​fața ecranelor noastre.

Ca să fim iertați, v-am facut un rezumat al anului trecut și un program foarte încărcat pentru anul care vine!

Ce s-a întâmplat în 2019?

Vom aminti cele două evenimente-pilot ale anului, de mare succes și care ne-au lăsat amintiri minunate:
 
 • La sfârșitul primăverii, am început mare, cu un curs certificat de permacultura cu Pascal Depienne! Găsiți un raport, videoclip și fotografii în articol:

Faceți clic pe imagine să vizualizați articolul

Faceți clic pe imagine să vizualizați articolul

 • Am primit mulți voluntari, prieteni și vizitatori tot anul. Mulțumim tuturor pentru momentele frumoase de bucurie și împărtășire, și în special pentru motivația și ajutorul lor prețios la Ermitaj!

Am dori să le mulțumim unul câte unul aici, deoarece le suntem atât de recunoscători, dar ar deveni fără sfârșit! Dorim să mulțumim în special lui Yann și Salomé, care au rămas cu noi mai mult de 3 luni și care, pe lângă stagiul lor și ajutorul lor prețios la fermă, au participat foarte activ la organizarea evenimentelor!

 • Sa terminam cu 2019, iată câteva fotografii cu activitățile și realizările noastre:
 

Ce se va întâmpla în 2020?

Primăvara se apropie și avem o mulțime de proiecte!

Anul acesta sunt programate multe cursuri și ateliere:

Primăvara 2020:

 • 25 – 26 aprilie:  claca de primăvară – hai să ne pregătim cu grădina!
 • 9 – 10 mai: weekend pe plante comestibile sălbatice (în limba română)
 • 23 – 24 mai: weekend de introducere în permacultură (în limba română)
 • 24 – 27 mai: săptămână de voluntariat în jurul permaculturii
 • 28 – 31 mai: curs de metodă de design în permacultură (în limba română)

Vara 2020:

 • 18 – 19 iulie (depinde de vreme!): claca de vară – facem fân!
 • 25 – 26 iulie: atelier despre plantele de ceai și proprietățile lor medicinale (în limba română + posibilă intervenție în franceză / engleză)
 • 24 august – 5 septembrie: Curs certificat de design de permacultura (Permaculture Design Course) cu Mark Shiperlee și Tudor Petrutiu (în limba engleză)

Toamna 2020:

 • Septembrie (datele exacte de confirmat): Weekend de atelier despre produse cosmetice naturale și preparate pe bază de plante medicinale (în limba română + traducere engleză posibil) 
 • Septembrie (datele exacte de confirmat): Curs despre “food forest” (în limba română) 
 • 3 – 4 octombrie: claca de toamna  – recoltarea fructelor și plantarea copacilor

Pentru mai multe informații despre evenimentele Ermitaj, consultați agenda noastră în mod regulat, care va fi actualizată pe măsură ce avansăm!

Ce altceva?

În grădină: ne-am propus să ne concentrăm asupra dezvoltării și extinderii grădinii de legume situate în aval și amenajarea unei mici grădini dedicate plantelor aromatice și medicinale.

Conservarea alimentelor: în primăvară vor fi construite două modele diferite de uscătoare solare pentru fructe și va fi creat un spațiu dedicat uscării pentru plante. Se va pune accentul în special, prin experimente și ateliere, pe plante sălbatice și medicinale: cules, cultivare, uscare și prepararea remediilor (balsamuri, uleiuri, tincturi, ceaiuri de plante)

Șantiere: îmbunătățirea și crearea de garduri și drumuri, tencuieli naturale pe pereții hambarului, întreținere și lucrări minore în casa mare (înlocuirea unui acoperiș), transformarea unei dube vechi într-o “tiny house”

… Și amintiți-vă că măgarii noștri vă așteaptă să mergem la plimbare! Contactați-ne dacă sunteți tentați și vă vom crea un sejur personalizat pentru voi 🙂

Ne vedem în curând?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*