Voluntariat și șantiere

Voluntariat la Ermitaj

În fiecare an, primim voluntari care ne ajută în sarcinile noastre zilnice și muncă noastră curentă aflată în desfășurare. Aici enumerăm câteva din activitățile ce le propunem:

  • Sarcini zilnice: ajutorul oferit în pregătirea hranei ce o împărtășim, curățenia și menținerea clădirilor și împrejurimilor, îngrijitul animalelor, aprovizionarea și tăierea lemnelor.
  • Sarcini în grădina: pregătit straturi, plantat, smuls buruieni, mulchit (acoperit teren cu diferite materiale pentru evitarea creșterii buruienilor și a altor beneficii aduse de această tehnică).
  • Conservarea mâncării pentru iarnă: gemuri, sosuri, uscarea fructelor, ierburi și plante aromate, procesarea laptelui (brânză, cașcaval etc), saramuri, murături.
  • Sarcini de actualitate: construit și reparat garduri, renovat clădiri (izolat, zugrăvit cu vopsele naturale, îmbrăcat pereți – tencuit -), renovat mobilă, prelucrat lemn pentru mobilier, noi materii de construcții (baloți de paie, lemn, argilă etc).
  • În perioadele când Philippe stă la Ermitaj, va vom ruga să ne ajutăți în a-i oferi suport, datorită condiției sale medicale, prin prezența și atenția voastră.
  • Dacă e necesar, uneori să ne dați o mâna de ajutor pe plan logistic și organizațional pentru diferite activități/ evenimente.

Preferăm să primim voluntari pe perioade relativ lungi (minim o luna, mai mult ca o luna e mai bine).

Facem parte din HelpX și WWOOF Romania, dar nu este obligatoriu să veniți că voluntari din aceste rețele sau altele asemănătoare.

La Ermitaj avem “Îndrumarul unei Zile din Viață” în care arătăm valorile după care trăim și pe care dorim să le respectați asemenea nouă.

Dacă dorești să vii că voluntar, contactează-ne că să afli mai multe despre cum arată o zi la Ermitaj, cum lucrăm, perioadele posibile (în conformitate cu planificarea noastră) și activitățile aferente.
Nu ezita să ne spui de abilitățile tale particulare, de activitățile favorite și așteptările tale!

 

Activități și șantiere participative

Sperăm să găsim cât de curând posibilitatea să organizăm pe viitor proiecte participative, deschise unui număr mare de persoane pe o durata de 2-3 săptămâni sau poate și mai mult. Energia grupului ne va permite să faci pași mari în activitățile ce le avem în progres și totodată să îți oferim oportunitatea să experimentezi tehnici în construcții ecologice. Totul, bineînțeles, într-o notă veselă, cu mult umor și prietenie!

  

Clăci

Deși seamănă foarte mult cu atelierele, clacă este mai scurtă și se întâmplă cu o mai multă regularitate: clacă sau “perma-blitz”.

Clacă este un cuvânt tipic românesc, care înseamnă munca voluntară colectivă a țăranilor având ca obiectiv ajutorul mutual, deseori acompaniat sau urmat de o mică petrecere, glume, povestiri etc (Dexonline: ” Ajutor mutual între țărani la seceriș, la dezghĭocat fasole ș. a., când se adună în casa celui care are nevoie de ajutor și care le dă în schimb mâncare și băutură, și astfel e sinonim cu șezătoare”).

Rețeta este simplă: cu fiecare lucru necesar de sezon (pregătitul grădinii primăvară, strânsul fanului vara, tăiatul lemnelor pentru iarnă…) noi vom anunță o clacă în care cei doritori pot veni să ne dea o mâna de ajutor peste weekend. Este de știut că puterea grupului și energia acestuia ne ajută să facem pași mari!

 

Claca de toamna 2017. Click pe poza sa vezi mai mult

Arunca o privire la calendarul nostru si informeaza-te in legatura cu proiectele/ clacile noastre viitoare sau aboneaza-te la periodica noastra informativa via e-mail.