Venirea la Ermitaj

 

Cum ajung?

Adresa noastră:

199, Malin, RO-427200 (Jud. Bistrita-Nasaud). 

47°06’11.64811″N, 24°08’26.40811″E

Vezi pe hartă

 

Până la Beclean

Drumul până la Beclean este destul de facil indiferent că alegi transportul cu trenul, autocarul sau autostopul.

Cu trenul: multe rute feroviare tranzitează orașul Beclean-pe-Somes. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul oficial al Companiei Feroviare Române: http://www.cfr.ro/

Din străinătate: La 100 kilometri de sat există 2 aeroporturi internaționale, cel din Cluj-Napoca și cel din Târgu Mureș. De asemenea, există și companii de transport internațional (autocare) sau trenuri  ce fac legătură cu zona. (Pentru călătoriile internaționale care trec prin Austria, vă sfătuim să faceți un tur pe site-ul feroviar austriac, care oferă bilete pentru plecări și sosiri din toată Europa!)

De la Beclean la Malin

În Beclean (10 km de la Malin), cel mai simplu mod de a ajunge la Malin este să iei un taxi (25 lei = 5 €) pe care il poți găsii aproape de gara. Dacă vrei să faci autostopul pînă la Beclean, îți recomandăm să te poziționezi la începutul drumului spre Malin (semnul CHIOCHIS, drumul este pe dreapta, la intrarea în oraș cum vii dinspre Cluj), în funcție de zilele săptămînii sau de ore de vîrf, sistemul acesta functionează cît de cît bine. (drumul spre Malin e “fundătură”)

Sosirea la Malin

Cum intrii în sat, la primul pod ia stânga (vei vedea semnul indicator “ERMITAJ”, traseul de urmat este marcat cu roșu pe diagramă). Drumul asfaltat se oprește după câțiva metrii. La prima intersecție te poți îndrepta spre terenul de fotbal.

Dacă conduci, este recomandat să îți lași mașina acolo și să continui drumul pe jos. De asemenea, îți recomandăm să inspectezi terenul înainte să intrii cu mașina (nu e imposibil pe vreme uscata dar pe timp de ploaie este dificil atît pentru suspensii cît și pentru cei din mașină).



Odată ajuns la terenul de fotbal, vei putea vedea pârâul din vale pe dreapta, te poți îndrepta către casa noastră.

După un kilometru de mers pe jos, pietrele vor dispărea. La intresecție, evită să faci dreapta către hambarul vecinilor noștrii, ci continuă drumul de țară drept (atenție noroi, în funcție de vreme). După câteva sute de metrii vei ajunge la Ermitaj.

Ferma e pe dreapta, la baza pădurii. Întrarea noastră modestă este pictată în albastru.

 

Când să vin?

Ermitaj nu este doar un proiect “profesional”, ci și un loc de trăit pentru rezidenții săi, care au ales din proprie voință să trăiască în ritmul lor propriu.

Chiar dacă, în unele momente ale anului, agenda noastră este foarte aglomerată, suntem darnici în a ne oferi nouă înșine zile libere, spațiu și timp pentru proiectele noastre personale.

Sperăm astfel să înțelegi motivul pentru care dorim că sosirea ta să nu fie neanunțată.

Dacă ești interesat/ă de proiectul nostru și ai dori să faci o vizită la Ermitaj, există mai multe posibilități:

  • Consulta una din diferitele forme de cazare sau închiriere a locului.
  • Participa la unul dintre cursurile sau atelierele noastre.
  • Hai ca voluntar sau hai la unul din locurile unde ne desfășurăm activitățile sau la o “clacă”.

Suplimentar, vom organiza evenimente ca “Ziua Porților Deschise” sau alte evenimente, perioade în care vom fi deschiși publicului larg. Pentru mai multe informații, studiază calendarul evenimentelor noastre viitoare.

Dacă totuși dorești să vii în alt moment, te rugăm să ne contactezi pe adresa de e-mail, de preferat cu o săptămâna în avans, sau dacă nu, telefonic.

Din experiența noastră știm că nu e ușor să ajungi la Ermitaj când începe să se lase seară. Totodată, suntem de multe ori indisponibili în această perioadă a zilei. Pentru confortul tău și al nostru, rugăm ca sosirea la Ermitaj să fie în timpul zilei.

 

O părere la “Venirea la Ermitaj

  1. Mirela Turdean

    Buna ziua,
    As dori sa aflu mai multe informatii despre permacultura pentru a putea aplica pe o parcela mai mica ,2-4 ari,langa apa, in Bistrita.
    M-as bucura mult daca ar exista posibilitatea sa veniti aici sa vedeti si zona,(pot sa suport si costurile aferente) sau sa vin eu la Malin, intr-una din zilele urmatoare (miercuri plecam pt 10 zile).
    Multumesc anticipat,
    Mirela Turdean 0740/359822

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*