Grădina de legume în permacultură cu Tudor Petrutiu

Avem plăcerea să anunțăm primul curs al anului 2024 organizat la Ermitaj: un curs de grădinărit in permacultură de 2 zile, care va avea loc pe 11 și 12 mai!

Permacultura nu este doar despre grădinărit, însă grădina este de multe ori primul pas pe care îl face inițiatul într-ale permaculturii către reziliență. Bill Mollison spunea că dacă 20% din populație ar fi grădinari, problemele pe care agricultura la scară mare le pune nu ar mai exista.

Tudor vă va prezenta un mod de grădinărit care este low-tech și aduce recolte mari respectând principiile ecologice.
Vei obține informații practice despre:

  • Grădinărit cu aport scăzut de combustibili fosili prin folosirea uneltelor manuale adecvate, lucru minim/fără sapa, îngrășăminte organice și combatere a dăunătorilor.
  • Perspective relevante asupra mediului controlat (sera), răsaduri, succesiune, rotație, îngrășăminte verzi, biofertilizanții, producerea compostului…
  • Și, de asemenea, gestionarea randamentelor, a recoltelor, marketing și stabilire a prețurilor.

Cultivarea durabilă a alimentelor devine din ce în ce mai mult o necesitate. Tudor vă va ajuta sa va dezvoltați cunoștințele despre gradinaritul ecologic/regenerativ, atât pentru utilizarea acestora în propria gradină pentru autosuficienta alimentara sau pentru dezvoltarea unei afaceri în aceasta direcție.

Despre Tudor Petruțiu

Aucune description de photo disponible.Tudor este inginer horticol și practicant de permacultură cu experiență de peste 12 ani. Acesta a susținut diferite cursuri în ultimii ani legate de acest subiect (inclusiv Ermitaj).
Tudor a fost președintele Asociației Române de Permacultură. Acesta a participat la al 2-lea PDC susținut de Pascal Depienne la Ermitaj Malin în 2011. De atunci s-a implicat în mai multe proiecte individuale, ale asociației sau ale altor ferme. 

A ajutat la inițierea unor grădini comunitare la Cluj, a promovat permacultura în marile orașe din țară, la promovarea grădinăritului în școli, a făcut, alături de colegii din asociație, consultanță pentru noi proiecte de permacultură și a fost implicat într-un proiect de grădinărit urban (ASC) la Cluj, Porodica Urbană. 

După un an petrecut într-un proiect de grădinărit ecologic din Austria, Tudor s-a întors în România și a dezvoltat un proiect de gradina ecologica regenerativa în Cluj Napoca: Blue Gardens, o fermă legumicolă pe jumătate de hectar. 

Despre Ermitaj

Ermitaj este pionier în domeniul permaculturii în România, deoarece aici s-au organizat primele cursuri de permacultură din țară la începutul anului 2010.

Terenul de aproape 8 hectare este situat pe versanții unui deal de la poalele Carpaților, într-un cadru pitoresc. Caracteristicile și potențialul său îl fac locul perfect pentru a învăța permacultură. Locul este off-grid: nu există apă, gaz sau electricitate din oraș, doar semnal pentru mobil. În locație există o pădure tânără, livezi vechi, pășuni, pâraie mici, pe diferență de înălțime de peste o sută de metri: există, prin urmare, numeroase micro-climate și de asemenea, numeroase provocări.

Mai mult despre loc

Cazare

Există patru posibilități de cazare:
La Ermitaj puteți dormi locul special amenajat pentru primirea oaspeților (locuri limitate) sau venind cu cortul sau rulota.
În sat, în limita ofertelor disponibile în acel moment.
În Beclean (15 km distanță), unde există multe pensiuni.

Prețuri și înscriere

Pretul intre 430 si 720 lei (veți găsi informații despre prețurile in formular de inscriere

Early bird: 10% reducere dacă vă înregistrați înainte de 15 martie!

Evenimentul se va ține dacă avem un număr minim de persoane înscrise. Așadar, vă rugăm să vă înscrieți din timp. Acest lucru ne va permite să confirmăm evenimentul și va facilita o organizare cât mai bună! 

Prețul cursului include mese de calitate, echilibrate și sănătoase din prima dimineață a cursului (11/05) până la prânzul din ultima zi a cursului (12/05). Apă, ceai, cafea și gustări sunt disponibile în timpul pauzelor.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular
 
 
Vă rugăm să citiți cu atenție Condiții generale și Regulament intern Ermitajului!
 

Optional: mini “tabara-camptier” – experiență de a trăi și de a lucra într-o comunitate

Oferim, celor care doresc, posibilitatea de a sta la noi câteva zile după cursul în cadrul unei mini tabere de voluntariat, pentru a pune în practică cunoștințele dobândite și a experimenta viața în comunitate!
Este gratuit și se vor oferi mese (preparate de grup intr-un mod auto-gestionat).

Această tabără va avea loc în perioada 13-17 mai și va fi urmată de un curs de construcție naturală în perioada 18-20 mai cu Janos Nemeth + a doua mini-tabără din 21 pana 25 mai!

Dacă participați la ambele cursuri și tabere de voluntariat, veți sta 2 săptămâni întregi cu noi la Ermitaj! Aceasta este o durată bună pentru o adevărată experiență imersivă  😉 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*