Curs de constructii ecologice cu Nemeth Janos

Al doilea curs din primavara lui 2024, în perioada 18-20 mai, va aborda o tema care ne este draga: constructia ecologica și naturala!

Cursul, de 3 zile, va fi dedicat mai ales renovării ecologice a clădirilor vechi sau finisarea naturală a clădirilor construite cu materiale convenționale, cu accent pe utilizarea materialelor naturale precum LUTUL! 

Aucune description de photo disponible.

Cursul vă va ghida prin tehnici și principii de construcție și renovare durabilă, sănătoasă și ieftină, învățându-vă cum să transformați structuri convenționale în spații ecologice responsabile.

În centrul acestei formații, veți descoperi avantajele lutului ca material de construcție și renovare ecologic, capabil să regleze umiditatea, să asigure o izolație termică eficientă și să creeze interioare sănătoase și frumoase.

Pentru o învățare optimă, programul va include 50% teorie și 50% practică!

Despre Nemeth János

Németh János, președintele Asociației „Coliba Verde” și administratorul site-urilor casedinlut.ro, casedinbalotidepaie.ro și casenaturale.ro, este un pionier dedicat în domeniul construcțiilor ecologice. Cu peste 16 ani de experiență în construcții, el s-a specializat începând din 2011 în utilizarea exclusivă a materialelor și soluțiilor ecologice. Fondator al unei echipe de construcții axate pe aceste principii, Németh János a devenit un expert în renovarea și construirea caselor cu materiale naturale.

Prin intermediul activității sale de consultant și a site-urilor, János împărtășește cunoștințele sale și promovează construcțiile ecologice. În calitate de consultant, a ajutat numeroși beneficiari să realizeze case eficiente, sănătoase și ecologice, stabilind prietenii durabile cu colaboratorii săi. Cu o abordare personală și implicare în proiecte “off the grid,” el oferă sfaturi practice și soluții pentru o construcție sustenabilă.

János este un om pasionat, dedicat visului său de a oferi o viață liberă și independentă prin construirea și trăirea în case ecologice. Își propune să aducă bucurie și sărbătoare în procesul de construcție, considerând casa ca fiind mai mult decât un obiect, ci un adăpost cald și prietenos pentru familie. Prin serviciile sale, el oferă sfaturi utile, recomandă specialiști și furnizori, și organizează ateliere pentru cei interesați să-și construiască case ecologice sau să adopte un stil de viață “off the grid”. Németh János reprezintă un ghid prețios pentru cei care împărtășesc aceeași viziune de construcție ecologică și independentă.

Despre Ermitaj

Ermitaj este pionier în domeniul permaculturii în România, deoarece aici s-au organizat primele cursuri de permacultură din țară la începutul anului 2010.

Terenul de aproape 8 hectare este situat pe versanții unui deal de la poalele Carpaților, într-un cadru pitoresc. Caracteristicile și potențialul său îl fac locul perfect pentru a învăța permacultură. Locul este off-grid: nu există apă, gaz sau electricitate din oraș, doar semnal pentru mobil. În locație există o pădure tânără, livezi vechi, pășuni, pâraie mici, pe diferență de înălțime de peste o sută de metri: există, prin urmare, numeroase micro-climate și de asemenea, numeroase provocări.

Mai mult despre locul și gazde

Cazare

Există patru posibilități de cazare:
La Ermitaj puteți dormi locul special amenajat pentru primirea oaspeților (locuri limitate) sau venind cu cortul sau rulota.
În sat, în limita ofertelor disponibile în acel moment.
În Beclean (15 km distanță), unde există multe pensiuni.

Prețuri și înscriere

Pretul intre 645 si 1080 lei (veți găsi informații despre prețurile in formular de inscriere) 

Early bird: 10% reducere dacă vă înregistrați înainte de 15 martie!

Evenimentul se va ține dacă avem un număr minim de persoane înscrise. Așadar, vă rugăm să vă înscrieți din timp. Acest lucru ne va permite să confirmăm evenimentul și va facilita o organizare cât mai bună! 

Prețul cursului include mese de calitate, echilibrate și sănătoase din prima dimineață a cursului (18/05) până la prânzul din ultima zi a cursului (20/05). Apă, ceai, cafea și gustări sunt disponibile în timpul pauzelor.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular
 
 
Vă rugăm să citiți cu atenție Condiții generale și Regulament intern Ermitajului!
 

Optional: mini “tabara-camptier” – experiență de a trăi și de a lucra într-o comunitate

Oferim, celor care doresc, posibilitatea de a sta la noi câteva zile după cursul în cadrul unei mini tabere de voluntariat, pentru a pune în practică cunoștințele dobândite și a experimenta viața în comunitate!
Este gratuit și se vor oferi mese (preparate de grup intr-un mod auto-gestionat).

Această tabără va avea loc în perioada 21-25 mai. 

Cu o săptămână înainte, organizăm un curs de grădinărit in permacultură de 2 zile cu Tudor Petrutiu. Cursul se va desfășura în weekendul 11-12 mai și oferim de asemenea participanților posibilitatea de a rămâne cu noi pentru o primă mini-tabără (13-17 mai), până la cursul de construcție naturală.

Dacă participați la ambele cursuri și tabere de voluntariat, veți sta 2 săptămâni întregi cu noi la Ermitaj! Aceasta este o durată bună pentru o adevărată experiență imersivă  😉