contact@ermitajmalin.com

Metode de proiectare (design) în permacultură – curs 2021

Din 29 mai până la 1 iunie 2021, organizăm un curs de Metode de proiectare (design) în permacultură.
 
Am conceput acest curs ca complementar la Introducerea în Permacultură (22-23 mai 2021) și PDC (Permaculture Design Course, 21 August- 2 Septembrie)  Cursul oferă instrumentele practice pentru a putea realiza independent un  proiect aplicat de permacultură. 
 
Formatul cursului este față-în-față, în locație, timp de 4 zile. 
 
Ermitaj este situat în nordul României, in satul Malin, județul Bistrita-Nasaud, .
Lecția este accesibilă tuturor, dar vă sugerăm cu tărie să participați la o introducere de permacultură de două zile sau la un curs de proiectare a permaculturii de 72 de ore. Cursul va fi predat în limba română.
 
Vreți să vă înregistrați?
Vă rugăm să descărcați, completați și returnați acest formular prin e-mail la contact@ermitajmalin.com
Vă mulțumim să citiți termenii și condițiile noastre
 
Instructorii
 
Radu Crăciun este formator, grădinar și designer de permacultură. A descoperit permacultura în urmă cu 12 ani și este membru fondator al Asociației Române de Permacultură. Face parte din echipa Asociației Române de Permacultură de la început și a lucrat  proiectele Permacultură și Comunități în Tranziție , Școala din Grădină ca manager și manager-asistent de proiect. Radu a realizat numeroase proiecte de permacultură, a  susținut cursuri și ateliere de permacultură. Printre proiectele mai complexe care le-a dezvoltat se numără Cultivă Orașul -un proiect de grădinărit urban și Porodica Urbană- un CSA urban. În prezent dezvoltă propria lui fermă de permacultură, Permacultură Vale.  Radu crede în puterea exemplului, în forța fiecăruia de a face bine și de a se implica activ în provocările pe care schimbarea climatică le aduce în viața noastră. 
 

Cristina Colis a descoperit permacultura în 2011, cand a înființat primele straturi din grădinile sale de la Dumbrava, județul Hunedoara. De atunci este într-un continuu proces de învățare și dezvoltare, în cadrul proiectul Perma Dumbrava. A făcut primul PDC în 2013, iar acum este pe cale să îl încheie pe al patrulea. Grădinărește fără sapă cu plante anuale și perene și dezvolta în fiecare an, câteva grădini de tip food forest. Visul ei este să crește cât mai multe plante perene comestibile mai mult sau mai puțin cunoscute. Fiind arhitect ca formare, are o pasiune pentru construcțiile naturale: a construit de la A la Z propria căsuță din baloți de paie, cu acoperiș verde, tencuiala de var și de pamant, și pardoseala de pamant, dar a lucrat și cu cob, saci de pamant și anvelope cu pământ bătut. Este membru în Asociația Română de Permacultură din 2020 și Secretar al acesteia din 2021.

În 2020 Radu și Cristina au demarat impeuna Atelierul Semințe pentru Viitor, ce oferă consultanță și proiectare de permacultură dar și diverse cursuri de grădinărit pe bazele permaculturii.

 
 
Locul
Ermitaj este pionier în domeniul permaculturii în România, deoarece aici s-au organizat primele cursuri de permacultură din țară la începutul anului 2010.
 
Terenul de aproape 8 hectare este situat pe versanții unui deal de la poalele Carpaților, într-un cadru pitoresc. Caracteristicile și potențialul său îl fac locul perfect pentru a învăța permacultură. Locul este off-grid: nu există apă, gaz sau electricitate din oraș, doar semnal pentru mobil. În locație există o pădure tânără, livezi vechi, pășuni, o baltă, pâraie mici, pe diferență de înălțime de peste o sută de metri: există, prin urmare, numeroase micro-climate și de asemenea, numeroase provocări. Ca și formă de organizare, Ermitaj este o asociație non-profit.
 
Program rezumat al acestui curs
În primul rând, vom învăța să observăm un teren și să descoperim informații esential precum disponibilitatea apei, structura solurilor, influențe externe, factori de limitare, microclime, gestionarea activelor și altele, creând hărți de bază pe care să lucrăm în continuare.
La sfârșitul cursului veți putea, de asemenea, să efectuați un interviu clar al clienților (sau al dumneavoastră), deoarece un proiect de permacultură este în primul rând despre oameni și timpul lor, dorințele lor, capacitățile și limitările lor, visele și proiectele lor. Pe scurt, este o parte esențială a proiectării.
Împreună vom analiza în profunzime funcțiile unui sistem și elementele acestuia. Cum să le alegem, cum putem evalua costul în bani și în timp, cum să ne interconectăm și să integrăm diferite elemente pentru a crea un peisaj coerent și productiv care să satisfacă toate nevoile locuitorilor săi (oameni și natură).
Pentru aceasta, vom lua și ceva timp pentru a examina rapid principalele caracteristici ale proiectării obișnuite a permaculturii (iazuri, irigații, colectarea apei pluviale, gestionarea animalelor și pășunilor, construcții ecologice, păduri alimentare, grădinărit și altele).
De asemenea, vom studia stabilirea priorităților atunci când vom implementa un proiect de permacultură. Ce ar trebui să luăm în considerare, cum alegem de unde să începem.
 
Formatul cursului
Instruirea include teoria și practica într-un raport 50/50. 
Pregătirea este accesibilă tuturor, însă vă recomandăm cu tărie să participați la o introducere de permacultură de două zile sau la un curs de proiectare a permaculturii de 72 de ore. Efectuăm o introducere la instruirea în permacultură la sfârșitul săptămânii precedente, persoanele care participă la ambele formațiuni pot rămâne între ele și vor avea o reducere semnificativă a prețului.
Prețul include mesele de pensiune completă de sâmbătă 29 dimineață până la 1 iunie prânz.
În mod ideal, vă rugăm să ajungeți vineri în după-amiaza târzie. Vom împărtăși o cină urmând cinei “masa comună” : aduceți niște mancare pentru a împărtăși!
 
Cazare
Există trei posibilități de cazare: puteți dormi într-un dormitor (locuri limitate), într-un cort sau rulotă sau în Beclean (15 km distanță), unde există multe pensiuni. Vă recomandăm cu tărie să rămâneți pe site.
 
Preturi
Între 470 și 920 lei (consultați formularul de înregistrare) + preț special posibil pentru grupuri și pentru persoanele care participă la mai multe cursuri (contactați-ne)
Early bird : 10% reducere dacă vă înregistrați înainte de 22 martie !
 
Înregistrare
Vă rugăm să descărcați, completați și returnați acest formular prin e-mail la contact@ermitajmalin.com
Vă mulțumim să citiți termenii și condițiile noastre