Apel la donații pentru ajutorarea și găzduirea refugiaților ucraineni la Ermitaj

Ermitaj Malin a răspuns apelului GEN – Global Ecovillage Network – de a ajuta oamenii care fug de războiul din Ucraina.

Cantemir, actual rezident la Ermitaj, este principalul contact din România pentru refugiații din Ucraina care sunt și membri ai GEN.

Având în vedere situația alarmantă și afluxul constant de refugiați in România, am decis să ne deschidem porțile la Ermitaj pentru a găzdui refugiații aflați în tranzit.

În momentul de față găzduim trei mame și șapte copii din Harkov, iar alții sunt pe drum. Ne așteptăm să avem un flux constant de refugiați în următoarele săptămâni, posibil luni, fiind aproape de graniță.

Vă cerem ajutorul, financiar sau în orice alt mod. Nevoile noastre sunt în principal pentru alimente, dar și cu medicamente și haine.
În prezent, fiecare categorie de refugiați ucraineni este vulnerabilă, deoarece moneda lor națională s-a depreciat foarte mult, iar cei care nu au valută străină rămân aproape cu nimic.

Cum să ne ajute?

  • Din Belgia: faceți o donație în contul asociației noastre non-profit

Ermitaj Pe Vale ASBL – IBAN: BE 34 5230 8094 8090 (banca Triodos)
Comunicare: „help Ucraina” dacă vreți ca donațiile să fie folosite doar pentru a primi și ajuta refugiații ucraineni, sau „donație pentru Ermitaj” dacă vreți ca banii să fie folosiți pentru dezvoltarea proiectelor și infrastructurilor noastre la Ermitaj într-un mod mai general.

În orice caz, banii vor fi folosiți cu prioritate pentru achiziționarea de produse de primă necesitate pentru refugiații găzduiți: alimente, medicamente, echipamente de igienă personală, haine second-hand,…

Daca suma incasata ne permite, vom instala o mica soba pe lemne intr-o camera a casei mari, permitandu-ne sa ne crestem capacitatea de cazare.

Dacă banii strânși depășesc nevoile noastre la Ermitaj, restul vor fi folosiți pentru proiecte de solidaritate, la Ermitaj sau altundeva, în funcție de evoluția situației. În orice caz, garantăm transparență deplină în ceea ce privește utilizarea acestor fonduri.

  • Din Romania: orice ajutor material este binevenit!

Alimente, medicamente, echipamente de toaletă sau de igienă, îmbrăcăminte, jocuri pentru copii, rumeguș pentru toaletele uscate… Dacă aveți o sobă pe lemne de oferit sau de revând la un preț mic, sau dacă doriți să aflați nevoile moment: nu ezitați să ne contactați! Desigur, este posibilă și o donație financiară.

Vă mulțumim că ați împărtășit acest apel în jurul vostru.

Vă vom ține la curent cu evoluția situației.

În avans, un mare MULȚUMESC pentru încredere și sprijin!

Echipa lui Ermitaj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*